OVER ONS

Iedereen verdient een ontspannen nachtrust, zonder wakker te hoeven liggen over de prijs die mens en milieu betalen voor ons huidige beddengoed. Opgericht in 2020 is Schering & Inslag de jonge hond in de textielindustrie die een wereld van verschil maakt met een volledig duurzame en eerlijke productieketen.

Volledig duurzaam

De productie van katoen heeft een enorme impact op milieu en mens. Om onze planeet niet langer uit te putten maar te voeden, zet Schering & Inslag in op duurzaam geproduceerd textiel. We beginnen met 100% biologisch katoen dat vrij van pesticiden, giftige verfstoffen en genetisch gemanipuleerd katoen wordt gemaakt. Ons katoen voldoet aan de strenge eisen van verschillende keurmerken GOTS, OEKO-TEX en BCI. Daarnaast onderzoeken we nieuwe grondstoffen als alternatief voor katoen. 

Dat is voor ons slechts het begin. We willen de hele keten verduurzamen! Dus maken we onze logistiek zo duurzaam mogelijk - met zo min mogelijk kilometers en de inzet van CO2-neutraal transport. Ook onze verpakkingen hebben we met duurzaamheid in het oog ontwikkeld en geselecteerd. De verzendzakken waarin je onze producten ontvangt zijn gemaakt van gerecycled plastic en maken deel uit van een gesloten systeem.

Tijdloos en slim design

Tot in het ontwerpen van ons beddengoed houden we rekening met mens en milieu. We ontwikkelen tijdloze producten die trends overstijgen en van duurzame kwaliteit zijn. Zodat je nacht na nacht blijvend kan genieten van een rustgevend bed. Bovendien begint jouw slaapfeestje al bij het opmaken van je bed. Onze producten zijn slim ontworpen zodat je bed er snel en gemakkelijk netjes uitziet. 

Hechte keten

De reguliere katoenindustrie trekt ook een enorme wissel op de mensen die er werken. Denk aan zware en onveilige arbeidsomstandigheden, verkapte slavernij en kinderarbeid. Schering & Inslag vindt dat een puur product ook onder eerlijke omstandigheden wordt gemaakt. Daarom maken we ons hard voor een eerlijk loon en een gezonde werkomgeving voor alle mensen die aan ons beddengoed werken. 

Onze partners die de katoen verbouwen delen onze waarden, net zoals onze wevers en coupeuses in Portugal. We kennen onze partners persoonlijk en weten hoe de plantages en werkplekken eruit zien. Zo zorgen we samen voor de topkwaliteit van onze producten. 

Eerlijke prijs

Schering & Inslag streeft naar een hechte en korte keten. Dat is terug te zien in onze prijs. Eerlijk naar jou zodat jij weet wat het echt kost om duurzaam beddengoed te maken, zonder een onnodige meerprijs voor de kwaliteit van onze producten te vragen. En eerlijk naar iedereen die betrokken is bij het maken daarvan. 

Zo zorgen we voor heerlijk slapen met een schoon geweten. Doe met ons mee en maak slapend een wereld van verschil!