Onze keurmerken

Schering & Inslag wil de textielindustrie verduurzamen. Daarom voldoet ons gehele productieproces aan de eisen van zowel Global Organic Textile Standard (GOTS), als van Step by OEKO-TEX en het Better Cotton Initiative (BCI). Deze drie organen stellen eisen aan de arbeidsomstandigheden, de productie en behandeling van het katoen door het hele proces, alsmede aan duurzame energieopwekking en watergebruik en -zuivering. Zo verzekeren we dat je heerlijk kunt slapen met een schoon geweten. 

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) is de wereldwijde standaard voor biologische geteelde textiel, met respect voor milieu en arbeidsomstandigheden. De standaard omvat het hele productieproces tot in jouw slaapkamer. 

Schering & Inslag is gecertificeerd om ‘biologisch GOTS’ te voeren. Dat betekent dat ons textiel tenminste van 95% biologisch katoen moet zijn. Ons beddengoed is van 100% biologisch katoen. Biologisch katoen betekent dat het katoen niet genetisch is gemanipuleerd, vrij van chemicaliën is en via wisselteelt wordt verbouwd. Ook wordt er gecontroleerd op efficiënt watergebruik en gezonde arbeidsomstandigheden. 

Het GOTS licentienummer voor ons biologisch katoen is: CU 849843

STeP by OEKO-tex

OEKO-tex voert verschillende standaarden, STeP by OEKO-TEX® is het modulaire keurmerk voor duurzame productie van textiel en leer. Het keurmerk richt zich op de verduurzaming van de hele productieketen van textiel. Denk aan beheer van chemicaliën bij productie en verwerking van de katoen. Ook kijkt de standaard kritisch naar veilige arbeidsomstandigheden. 

Het STeP by OEKO-TEX licentienummer voor ons katoen is: 16000018 CITEVEBetter Cotton Initiative

Het Better Cotton Initiative (BCI) is een keurmerk dat zich richt op de verduurzaming van de gewone katoenproductie. Denk aan beheer van chemicaliën, slimmer watergebruik en betere arbeidsomstandigheden. Het idee is: een beetje verbetering in het merendeel van de katoenproductie heeft waarschijnlijk meer effect dan heel veel verbetering via de beperkte productie van biologisch katoen. 

Maak slapend een wereld van verschil

Doe met ons mee en maak slapend een wereld van verschil. Kijk in onze winkel welke duurzame producten het beste bij jouw slaapkamer passen. En weet dat behalve ons beddengoed ook onze verpakking en verzending zo duurzaam mogelijk zijn.