Zo houd je je dekbedovertrek wit en mooi


Hoera, je nieuwe beddengoed is binnen! Een duurzame aankoop wil je ook duurzaam gebruiken, maar hoe houd je dekbedovertrek mooi en wit? We hebben onze belangrijkste tips voor jou op een rijtje gezet.

wassen_wit_dekbedovertrek

Wassen

Je gelooft het misschien niet, maar wit beddengoed (of elke andere lichte kleur) is gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken dat de kleuren uitlopen of vervagen. En vlekken zijn eenvoudig te herkennen en te verwijderen. 

Beddengoed wassen op 30 graden 

Onze tip om een wit dekbedovertrek goed te wassen is verraderlijk simpel. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is wekelijks je beddengoed te wassen op 30 graden. Elke week dus! Om je beddengoed hygiënisch schoon te wassen, was je een keer per maand een hete was op 60 graden.  

Duurzaam wassen

We raden aan om je beddengoed zo koud mogelijk te wassen. Wist je dat een kookwas 5x zoveel meer energie verbruikt dan een koude was? Duurzaam wassen is dus ook zacht voor je portemonnee! Je beddengoed wordt ook hygiënisch schoon door het te strijken. Dan kun je die hete was overslaan.  

Beddengoed en handdoeken apart

Was het beddengoed apart om verkleuringen te voorkomen. En stop liever ook geen handdoeken of andere ruw materiaal bij je beddengoed van fijn katoen. Dat kan een schurend effect hebben en je beddengoed slijten. Handdoeken en beddengoed was je daarom apart. 

Skip de wasverzachter

Kies een zacht wasmiddel (wij houden van duurzame wasmiddelen met natuurlijke ingrediënten). Voor een extra schone was werkt waspoeder (voor de witte was) beter dan vloeibaar wasmiddel. Sla bij voorkeur de wasverzachter over. Het maakt je was maar tijdelijk zachter en bevat allerlei chemische bestanddelen die je huid kunnen irriteren en in ieder geval niet goed zijn voor de zee. Houd je van de geur die wasverzachter je beddengoed geeft? Kies dan een duurzame wasverzachter of gebruik strijkwater met een geurtje. 

Drogen

Je beddengoed gaat het langste mee als je het aan de lucht laat drogen. Dus gewoon ouderwets aan de waslijn. Heb je daar geen plek of geen tijd voor? Je beddengoed in de droger drogen is geen probleem. Kies een koel programma, want een heet programma kan de katoenvezels verzwakken en het elastiek van je hoeslakens uitdrogen. Weet je niet zeker hoe heet je droger droogt? Kies dan voor een strijkdroogprogramma. Je beddengoed droogt dan door het strijken. Je beddengoed gaat zo langer mee. En je hebt meteen een heerlijk glad dekbedovertrek! 

Vlekken verwijderen

Een wit dekbedovertrek is heerlijk fris...totdat er vlekken op komen. Week je beddengoed een nachtje in warm water (de badkuip is hier heel handig voor) met een scheutje wasmiddel. Was het de volgende dag op 60 graden met een lepel soda bij het waspoeder. Meer heb je niet nodig! Voel je je toch lekkerder met een schepje Oxi-action, stel dan een extra spoelbeurt in of extra water. Zo zorg je dat je beddengoed helemaal schoon wast. 

strijken_wit_dekbedovertrekStrijken

Het is misschien even een klus, maar niets geeft zoveel voldoening als glad gestreken lakens. Maar er zijn nog meer voordelen. Een koude was op 30 graden wast wel schoon, maar niet hygiënisch schoon. Door je beddengoed te strijken verwijder je ook alle overlevende huisstofmijten en andere bacteriën. Strijken zorgt ervoor dat alle vezels van je dekbedovertrek weer netjes dezelfde kant opwijzen en dicht op elkaar geperst wordt. Dit versterkt de vezels van je beddengoed, waardoor het langer meer gaat.

En we zeiden het al eerder: geurend strijkwater geeft dat heerlijke geurtje aan je beddengoed.

Het beddengoed van Schering & Inslag is gemaakt van 100% biologisch katoen met een draaddichtheid van 400TC. Door de lange en dunne vezels is het gemakkelijk te strijken en voelt (gestreken of ongestreken) heerlijk zacht. 

 
Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd