Zo eenvoudig is 5-sterren hotel luxe in je eigen slaapkamer


Droom jij ook om eens in de luxe van een overnachting van een 5-sterren hotel te wentelen? Elk detail in een hotelkamer van Four Seasons, Hilton of Westin zijn gekozen om je als gast de beste slaapervaring te bieden: verschillende hoofdkussens, koele en knisperende lakens en een wolkendik dekbed. Je wordt fris en ontspannen wakker - waarom kan dat niet thuis?

In dit artikel laten we je zien dat je 5-sterren hotel luxe ook gewoon in je eigen slaapkamer kan creëren. We hebben vijf simpele en betaalbare stappen verzameld waardoor je elke nacht tot een droomnacht kunt maken. De cursus zwaan vouwen van handdoeken zit daar alleen niet bij!

Wit beddengoed

De rode draad van alle vijfsterrenhotels is… wit.  Heel veel wit. Witte lakens, wit dekbedovertrek, witte handdoeken, witte badjassen, witte slippers. Maar is wit niet heel erg besmettelijk? Wil je liever niet een kleur die minder snel vies wordt en makkelijker te onderhouden is?


Ruim 30 jaar geleden gebruikten hotels inderdaad gekleurde lakens. Toen Westin hun nu wereldberoemde Heavenly Bed ontwikkelde, merkten ze dat de kleur van het beddengoed enorm veel impact had op de ervaring van gasten. “Mensen dachten dat de kamer verbouwd was, terwijl we alleen het beddengoed hadden aangepast”, zegt Ervin Hoover, de hoofdontwerper van Westin daarover. 


Ook luxe hotelketen Hyatt gaat voor de eenvoud, schoonheid en rust die wit beddengoed uitstraalt. Voor Hyatt is wit en helder beddengoed met een hoge draaddichtheid het fundament voor een perfecte slaapbeleving. 


Bovendien is het een wijdverbreid misverstand dat wit beddengoed een lastige kleur is om schoon te houden. Eigenlijk is het juist andersom! Wit beddengoed is gemakkelijker te verzorgen dan gekleurd beddengoed en je hoeft je geen zorgen te maken over kleuren die verwassen of vervagen. We schreven eerder een blog over hoe je je dekbedovertrek mooi en wit houdt als je praktische tips zoekt. 


Ons dekbedovertrek Bies heeft een een sfeervolle bies, net zoals het beddengoed van de 5-sterren hotels en is verkrijgbaar in tijdloos wit.

SHOP WIT BEDDENGOED >


100% katoenen beddengoed

De ultieme luxe hotels investeren in 100% katoenen beddengoed met een hoge draaddichtheid van tenminste 300TC, gemaakt van katoen met lange vezels voor een superzacht gevoel. Egyptisch katoen staat hierom bekend, al wordt dat helaas nog nauwelijks biologisch verbouwd. Er worden pesticiden ingezet om te zorgen dat insecten de vezels niet stuk vreten. Het biologisch katoen dat wij gebruiken heeft van nature ook lange en sterke vezels, en er worden natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruikt zoals lieveheersbeestjes.

Zoek je een fris knisperend en koel gevoel, ga dan voor katoen perkal. Houd je liever van een meer zijdeachtig en soepel gevoel, dan past katoen satijn helemaal bij jou. 

Bij Schering & Inslag vind je beddengoed van 100% biologisch katoen in een fris knisperende perkalweving. Vrij van pesticiden met een draaddichtheid van wel 400TC. Daarmee heeft het dezelfde draaddichtheid als het premium beddengoed van het Westin Heavenly bed. 

SHOP BEDDENGOED VAN 100% BIOLOGISCH KATOEN >

Gestreken beddengoed

Een ander geheim voor dat luxe gevoel van een 5-sterren hotel: gestreken beddengoed. Ja, dat kost moeite. Maar de luxe van glad gestreken lakens kost je geen extra geld! Bovendien weet je met gestreken beddengoed dat je onder hygiënisch schone lakens slaapt, waardoor je je lakens kouder kunt wassen. En dat is weer beter voor het milieu!


Vind je beddengoed strijken toch echt een klus te ver, begin dan eens met het strijken van je kussenslopen. Het dekbedovertrek kun je gladder maken door het lichtjes nat te sprayen met een plantenspuit en vervolgens strak te trekken. 

Extra hoofdkussens

De 5-sterren hotelketens bieden ook hoofdkussens in verschillende hoogte en stevigheid. Lager en zachter voor rug en buikslapers, hoger en steviger voor zijslapers. Ook in je eigen slaapkamer kunnen verschillende kussens behalve luxe ook handig zijn. Zo zijn stevige hoofdkussens heel lekker als ruggensteun bij het lezen of tv kijken. Zijslapers zorgen voor een gebalanceerde rug en heupen met een laag en zacht kussens tussen hun benen. 


Bij de dekbedovertreksets van Schering & Inslag zijn standaard kussenslopen bijgevoegd. Ook kun je losse kussenslopen bestellen voor je extra hoofdkussens. 

SHOP EXTRA KUSSENSLOPEN >


Een koele kamer

Hotel kamers zijn meestal aan de koele kant. Waarschijnlijk vanuit kostenoverwegingen, maar het is ook makkelijker om een koele kamer warmer te maken, dan een warme kamer kouder. Bovendien slaap je ook beter in een koele kamer, volgens slaapexperts is 18 graden de ideale temperatuur voor goede slaap. 


Kies in een koele kamer een dekbed dat zich goed aanpast aan jouw lichaamstemperatuur, je warm houdt bij koude temperatuur en koel als het warmer is. Een (eco-)dons dekbed is dik en licht tegelijk. Houd je liever van een zwaarder gevoel om je lichaam, kijk dan naar dekbedden met een vulling wol, katoen of kapok. Tencel, gemaakt van eucalyptushout, zit qua zwaarte tussen wol en dons in. 


Extra tip: wanneer je je donzen dekbed elke ochtend opschudt, blijft je dekbed dik en luchtig voor dan wolkenachtige gevoel. 

Dit zijn onze vijf eenvoudige tips voor slaapkamer in 5-sterren hotel stijl. Onze samenvatting: met goed beddengoed kom je al een heel eind. 

 

 
Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd