Voor de draad RSSDe zin en onzin van draaddichtheid (aka TC)

200TC, 300TC, 400TC of zelfs 500TC en hoger… Je ziet deze vermelding steeds vaker bij beddengoed. En instinctief denk je, hoger is beter. Maar als je eerlijk bent, heb eigenlijk geen idee wat al die mysterieuze codes betekenen. En hoe belangrijk is dat eigenlijk, als als je nieuw beddengoed kiest? We hebben de zin en onzin rondom TC of draaddichtheid voor je op een rij gezet. 

Vertel me meerDe 3 R-en van een duurzamer leven: reduce, re-use, recycle

Om Earth Day te vieren, vroegen we groene mama Columns by Kari om ons te helpen om meer mensen bewust te maken dat duurzamer leven ook met eenvoudige, kleine stappen kan. En zeker in de slaapkamer! We ontwikkelden zelf een gids Duurzamer slapen met 5 simpele tips. De volgers van Columns by Kari hadden zelf ook een flink aantal tips die je slaapkamer duurzamer maken. We hebben de leukste voor je samengevat.

Vertel me meerWat is duurzamer: biologisch katoen vs tencel vs bamboe vs linnen

Als je denkt aan duurzaam, dan denk je als snel aan natuurlijke grondstoffen. Katoen is de meest populaire bron voor beddengoed en ook linnen (gemaakt van vlas) groeit in populariteit. En dan zijn er ook nog spannende nieuwe stoffen van bamboe en Tencel. In deze blog leggen we de verschillen uit tussen de verschillende stoffen en waarom we bij Schering & Inslag voor biologisch katoen kiezen.

Vertel me meerZo eenvoudig is 5-sterren hotel luxe in je eigen slaapkamer

Droom jij ook om eens in de luxe van een overnachting van een 5-sterren hotel te wentelen? Elk detail in een hotelkamer van Four Seasons, Hilton of Westin zijn gekozen om je als gast de beste slaapervaring te bieden: verschillende hoofdkussens, koele en knisperende lakens en een wolkendik dekbed. Je wordt fris en ontspannen wakker - waarom kan dat niet thuis?

Vertel me meerDuurzaam uit logeren bij Inn The Woods

Bij Schering & Inslag houden we van heerlijk slapen en van de aarde. Daarom zijn we graag te vinden op bijzondere logeerplekken waar je duurzaam kunt genieten van natuur. Die plekken delen we graag met jou! Deze keer: Inn The Woods, een bijzondere plek omringd door bos en heide waar je je ver van de bewoonde wereld voelt. Chris en Vera verwelkomen je graag op hun landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. 

Vertel me meer